Μπισκότα με τζίντζερ, μέλι και κανέλα: Υγιεινά και σπιτικά

Αν ψάχνετε υγιεινές συνταγές για τα παιδιά, που όμως θα τους αρέσουν κιόλας, σας έχουμε την ιδανική. Σπιτικά μπισκότα με τζίντζερ, μέλι και κανέλα. Τρία συστατικά άκρως υγιεινά. Επιπλέον, δείτε τη συνταγή ως μία καλή ευκαιρία για να φτιάξετε τα μπισκότα μαζί με τα παιδιά, μία διαδικασία που θα τα ενθουσιάσει κι ενδεχομένως να τα βγάλει από την πλήξη που ίσως νιώθουν μένοντας στο σπίτι.

Τι χρειάζεστε:

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

½ φλ. μέλι

3 κ. γλ. κανέλα

4-5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. σ. μπέικιν πάουντερ

2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο ή 1 κ.σ. σκόνη

βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

Αρχικά, κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ύστερα, προσθέτετε την κανέλα και το τζίντζερ.

Σε άλλο σκεύος χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά. Μετά, προσθέτετε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια σας.

Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τρεις ώρες.

Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο και κόβετε τα μπισκότα με κουπάτ στο σχήμα που θέλετε.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 με 10′.

Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε προαιρετικά με ζάχαρη. Μετά ξεφορμάρετε.