Παραδοσιακά, τραγανά κουλουράκια που δεν πρέπει να λείπουν από τις πασχαλινές δημιουργίες. Θα γίνουν ανάρπαστα από μεγάλους και μικρούς!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια βούτυρο
- 1 & ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 4 κρόκους αυγών
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 8 φλιτζάνια κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
- 1 αυγό
Εκτέλεση
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε τους 4 κρόκους αυγών ένα ένα ανακατεύοντας ελαφρά. Συμπληρώστε το γάλα και το αλεύρι. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, σε κάθε περίπτωση όμως αν κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.
Αφήστε την ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα.
Πλάστε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.
Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείψτε τα κουλουράκια.
Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς προθερμασμένου φούρνου για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.