Πώς να φτιάξετε σπιτική λεμονάδα

Η λεμονάδα, χωρίς αμφιβολία, είναι από τα ροφήματα που έχουν συνδεθεί με το καλοκαίρι. Και είναι και από τα ροφήματα που έχουν συνδεθεί και με τις παιδικές μας αναμνήσεις, αφού οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες συνήθιζαν να φτιάχνουν σπιτικές λεμονάδες τα καλοκαίρι, που πίναμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Δείτε, παρακάτω πώς μπορείτε κι εσείς να φτιάξε πανεύκολα σπιτική λεμονάδα.

Υλικά

Για το σιρόπι

Για τη λεμονάδα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά φτιάχνετε το σιρόπι ρίχνοντας σε μία μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη μία κούπα νερό, όπου τα βράζετε μέχρι να δέσουν
  2. Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει
  3. Στη συνέχεια, παίρνετε την κούπα με τον φρέσκο χυμό λεμονιού που έχετε στύψει και την ρίχνετε σε μία κανάτα μαζί με το σιρόπι, αφού πρώτα έχει κρυώσει. Ανακατεύετε καλά.
  4. Μετά προσθέτετε τα παγάκια και κατόπιν τις 4 κούπες νερό. Κι ανακατεύετε και πάλι.
  5. Βάζετε τη λεμονάδα στο ψυγείο για να κρυώσει. Και πίνετε.