Σφολιάτα γεμιστή με ξερά φρούτα

Ένα γλυκό που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας και θα συντροφεύσει ιδανικά τον καφέ ή το τσάι σας!

Υλικά για τη ζύμη
200γρ αλεύρι
50γρ. μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι

Για τη γέμιση
100γρ. μαύρη ζάχαρη ή 120ml βύνη ρυζιου
1 κουταλιά σούπας αμύγδαλα
1 κουταλιά σούπας σταφίδες
1 κουταλιά σούπας ψύχα καρυδιού
2 ξέρα σύκα
4 ξερά δαμάσκηνα
1 μήλο
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα κανένας σε σκόνη
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε έναν δίσκο κοπής σε κύβους τα ξερά φρούτα και το ξεφλουδισμένο μήλο. Βάλτε τα σε μια γαβάθα προσθέτοντας τη ζάχαρη, το λάδι, της κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα, καλύψτε κι αφήστε να μουσκέψουν.

Σε μια επίπεδη επιφάνεια ζυμώστε το αλεύρι με το λάδι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, προσθέτοντας όσο χλιαρό νερό είναι απαραίτητο ώστε το μείγμα να έχει μαλακή υφή. Αφήστε για λίγο να ξεκουραστεί κι απλώστε το με τον πλάστη σε φύλλο όχι πολύ λεπτό.

Τοποθετήστε στο κέντρο τη γέμιση με τα ξηρά φρούτα και τυλίξτε το φύλλο. Βάλτε το ρόλο σε ταψί φούρνου λαδωμένο κι αλευρωμένο και αλείψτε την επιφάνειά του με λάδι. Ψήστε στους 180 για 30 λεπτά περίπου. Πασπαλίστε αν θέλετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.