Ο σολωμός όχι μόνο είναι πεντανόστιμος αλλά έχει και τεράστια διατροφική αξία.
Έχει – μεταξύ άλλων – πρωτεΐνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και τα πολύτιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Δοκιμάστε να φτιάξετε την συνταγή που σας προτείνουμε και δεν θα χάσετε!
Υλικά
2 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα
150γρ φιλέτο σολομού
½ κουταλιά σούπας γάλα (ή όσο χρειάζεται για να καλύψει το σολομό)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
40γρ τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Ψήστε τα καρότα στον ατμό για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ βάλτε το σολομό σε κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό γάλα για να το καλύψει και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, προσθέστε τη ντομάτα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει πολτώδης. Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε τα ψημένα καρότα με το μείγμα ντομάτας. Στραγγίστε το υγρό από το ψάρι, αφαιρέστε τυχόν δέρμα και ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν κόκκαλα.
Μαλακώστε το ψάρι με πιρούνι και το ανακατέψτε με τα καρότα και τη ντομάτα. Μπορείτε να πολτοποιήσετε σε μπλέντερ ή με πιρούνι για μικρά βρέφη ή να κόψτε σε μικρά κομματάκια για μεγαλύτερα βρέφη που αρχίζουν να μασούν.