Μια από τις παιδικές αναμνήσεις που έχουμε πολλοί το Πάσχα, είναι πως περιμέναμε πώς και πώς την Κυριακή για να φάμε το πρώτο μας παγωτό, μετά το τραπέζι. Και τυπικά ξεκινούσαμε το μέτρημα που κρατούσε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.
Φέτος, ειδικά που όλοι μένουμε στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό παγωτό. Γιατί, εκτός από το «μέτρημα», αποτελεί και μια ιδανική επιλογή για επιδόρπιο, ενώ είναι και το τέλειο συνοδευτικό σε γλυκά που μπορεί να φτιάξετε, όπως η καρυδόπιτα.
Υλικά
500 ml (δύο κούπες) κρέμα γάλακτος
250 ml ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη βανίλια.
Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα.
Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, τη ρίχνετε σε ένα γυάλινο πιρέξ και το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.
Βάζετε το παγωτό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.