Η συνταγή αυτή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και Ε, ασβέστιο, φλαβονοειδή, φυτικές ίνες, ψευδάργυρο και σιδήρο! Είναι κατάλληλη για μωρά 6-9 μηνών.
Φτιάξτε το και το μωρό σας θα ξετρελαθεί!
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Έτοιμο σε: 15 λεπτά
Συστατικά:
• 2 πακέτα κατεψυγμένα σπανάκι
• 1 1/2 φλ. κατεψυγμένα βατόμουρα
• 1/2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού
• 2 κουτ. της σούπας νερό
Παρασκευή:
1. Τοποθετήστε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε το με νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για περίπου 7 λεπτά. Στραγγίστε το σπανάκι.
Πολτοποιήστε τα βατόμουρα και το σπανάκι ξεχωριστά για περίπου 1 λεπτό, ή μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.
Προσθέστε το πολτοποιημένο σπανάκι και τα πολτοποιημένα βατόμουρα στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και το νερό. Θα πρέπει ο πουρές να αποκτήσει απαλή υφή. Μπορεί να χρειασθεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό.
Συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί να καθαρίσετε αμέσως τα εργαλεία που μαγειρεύετε, επειδή τα βατόμουρα μπορούν να λεκιάσουν τους ανοιχτόχρωμους πάγκους και συσκευές.