Συνταγή για μωρά με πολλές βιταμίνες: Πουρές μύρτιλο-σπανάκι

Η συνταγή αυτή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, C και Ε, ασβέστιο, φλαβονοειδή, φυτικές ίνες, ψευδάργυρο και σιδήρο! Είναι κατάλληλη για μωρά 6-9 μηνών.

Φτιάξτε το και το μωρό σας θα ξετρελαθεί!

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Έτοιμο σε: 15 λεπτά

Συστατικά:

• 2 πακέτα κατεψυγμένα σπανάκι

• 1 1/2 φλ. κατεψυγμένα βατόμουρα

• 1/2 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού

• 2 κουτ. της σούπας νερό

Παρασκευή:

1. Τοποθετήστε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα και σκεπάστε το με νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για περίπου 7 λεπτά. Στραγγίστε το σπανάκι.

Πολτοποιήστε τα βατόμουρα και το σπανάκι ξεχωριστά για περίπου 1 λεπτό, ή μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.

Προσθέστε το πολτοποιημένο σπανάκι και τα πολτοποιημένα βατόμουρα στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και το νερό. Θα πρέπει ο πουρές να αποκτήσει απαλή υφή. Μπορεί να χρειασθεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω νερό.

Συμβουλή: Να είστε προσεκτικοί να καθαρίσετε αμέσως τα εργαλεία που μαγειρεύετε, επειδή τα βατόμουρα μπορούν να λεκιάσουν τους ανοιχτόχρωμους πάγκους και συσκευές.