Συνταγή για νοστιμότατο ψωμί πατάτας

Έχετε ακούσει για το ψωμί μπανάνας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές ως συνταγή. Τι θα λέγατε, όμως, να δοκιμάσετε να φτιάξετε ψωμί πατάτας;

Είναι εξαιρετικά εύκολη συνταγή και ιδιαίτερα νόστιμη, ειδικά αν το αλείψετε με βούτυρο.

Υλικά

1 φλιτζάνι πατάτας βρασμένης

2 αυγά χτυπημένα

1/2 φλιτζάνι βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κουταλάκι αλάτι

1 πακέτο ξηρή μαγιά

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Συστατικά

Ανακατέψτε πατάτες, αυγά και βούτυρο σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το αλάτι, τη μαγιά και το νερό και προσθέστε το αλεύρι. Ενσωματώστε στη ζύμη τα μείγμα με τις πατάτες.

Γυρίστε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και ζυμώστε καλά για 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Τέλος, βάλτε τη ζύμη σε βουτυρωμένο μπολ και ρίξτε λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια να γίνει γυαλιστερή. Καλύψτε με μια πετσέτα και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό σημείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C ή στους 200°C με αέρα. Γυρίστε τη ζύμη στο αλευρωμένο μπολ και ζυμώστε ελαφρά για πέντε λεπτά. Βάλτε τη στο βουτυρωμένο μπολ και καλύψτε με πετσέτα, αφήστε τη σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 30 λεπτά).

Σχηματίστε τη ζύμη σε μπάλα και τοποθετήστε τη σε ένα ταψί στρογγυλό με λαδόκολλα και ψήνετε για 25-30 λεπτά μέχρις ότου το ψωμί να χρυσίσει.