Ταρτάκια με σταφίδα

Είναι το τέλειο γλυκό για πρωινό! Αν θέλετε να εμπλουτίσετε την συνταγή με ασβέστιο προσθέστε τριμμένα αμύγδαλα.

Υλικά
150 γρ. αλεύρι λευκό ή ολικής
50γρ καλαμποκάλευρο
2 αυγά
70 γρ. σοκολάτα υγείας
50 γρ. σταφίδες
100 ml καλαμποκέλαιο
1 πορτοκάλι
½ φακελάκι μαγιά
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη, την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού και τα αυγά. Ζυμώστε όλα τα υλικά.

Βάλτε τη σταφίδα να μουλιάσει σε μια γαβάθα με λίγο χλιαρό νερό. Προσθέστε στο μείγμα τη στιμμένη σταφίδα κι ανακατέψτε ξανά, ώστε να πετύχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Λαδώστε ελαφρά τις ατομικές φόρμες, ρίξτε το μείγμα και βάλτε τις στο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρετε και πασπαλίστε τις με άχνη.