Τσιπούρα στον φούρνο με πουρέ καρότου και πατάτας

Ενόψει 25ης Μαρτίου παρουσιάζουμε μια συνταγή με ψάρι την οποία θα λατρέψουν τα μικρά σας.

Η τσιπούρα μπορεί να αντικατασταθεί και από άλλα ψάρια χωρίς λίπη όπως είναι ο μπακαλιάρος ή η πέρκα, εύκολης πέψης και χωρίς κόκαλα.

Υλικά
1 μικρή τσιπούρα
2 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 καρότο
1 μικρή πατάτα
1 σκορδοκρέμμυδο
200ml ζωμός λαχανικών
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίστε τη τσιπούρα με προσοχή αφαιρώντας τα κόκαλα, κόψτε την σε κομμάτια κι αλατοπιπερώστε προσθέτοντας ελαιόλαδο και θυμάρι.

Τυλίξτε τα σε μεμβράνη και αφήστε να μαριναριστούν στο ψυγείο.

Ξεφλουδίστε την πατάτα, ξύστε τα καρότα και κόψτε τα σε ροδέλες. Τρίψτε το σκορδοκρέμμυδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά στην κατσαρόλα με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε την πατάτα και το καρότο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε και το θυμάρι και καλύψτε με το ζεστό ζωμό ή με νερό. Βράστε αργά τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Περάστε τα όλα στο μπλέντερ κι αφήστε την κρέμα να χλιάνει.

Απλώστε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι κι αφήστε τα ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά  στους 190. Σερβίρετε την τσιπούρα συνοδευόμενη από τον πουρέ των καρότων και της πατάτας.