Χουρμάδες με σοκολάτα

Μια συνταγή που βοηθά τα παιδιά να καταναλώσουν ξερά φρούτα που είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως ασβέστιο.

 

Υλικά
8 – 12 χουρμάδες
100 γρ. σοκολάτα υγείας
8 -12 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση
Διαλέξτε χουρμάδες βιολογική καλλιέργειας μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Χαράξτε τους πλευρικά, αφαιρέστε το κουκούτσι και γεμίστε τους με ένα αμύγδαλο.

Λιώστε τα κομματάκια της κουβερτούρας σε μπεν – μαρί χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη, αφού οι χουρμάδες έχουν ήδη γλυκιά γεύση.

Βυθίστε τους χουρμάδες, βγάλτε τους με ένα πιρούνι κι αραδιάστε τους σε χαρτί φούρνου. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.