Αν βάζεις κρεμμύδι στο φαγητό πρέπει να γνωρίζεις τρία βασικά πράγματα

Το κρεμμύδι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό στη μαγειρική, αφού είναι από τα υλικά εκείνα που δίνουν στο φαγητό γεύση και άρωμα. Μεταξύ άλλων το κρεμμύδι περιέχει σημαντικές ποσότητες ενός φλαβονοειδούς που ονομάζεται κερκετίνη και η οποία θεωρείται ότι λειτουργεί κατά των καρδιακών νοσημάτων.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ανάλογα με το πώς μαγειρεύεται το κρεμμύδι, υπάρχει διαφορά στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει.

Γενικά, η μαγειρική επεξεργασία του κρεμμυδιού δεν φαίνεται να επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα της κερκετίνης και των άλλων φλαβονοειδών που περιέχει. Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματός του.