Ασκήσεις για τη μαμά και το μωρό

Η ιδέα του να γυμνάζεστε με το μωρό σας μπορεί να σας φαίνεται τρομακτική στην αρχή, αλλά αν το ξανασκεφτείτε, είναι ένας καλός τρόπος να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας ενώ ο χρόνος σας είναι περιορισμένος.

Η Huvie Gately, personal trainer από τη Φλόριντα προτείνει τέσσερις ασκήσεις που μπορούν να δοκιμάσουν όλες οι μαμάδες. «Τα μωρά, πέρα από την προσοχή, δεν θέλουν κάτι άλλο. Ακολουθώντας αυτές τις ασκήσεις αυτό ακριβώς θα πετύχετε.»

Καθίσματα

Ενώ κρατάτε το μωρό σας στο στήθος σας ή φορώντας το μάρσιπο, μπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε άσκηση για το κάτω μέρος του σώματος, όπως είναι π.χ τα καθίσματα. Το κλειδί, λέει η Gately, είναι να κρατάτε το μωρό σας κοντά στο κέντρο του σώματός σας και όχι στο ισχίο όπως κάνουν οι περισσότερες μαμάδες. Έτσι δεν θα κινδυνεύετε να τραυματιστείτε και θα γίνουν σωστά οι ασκήσεις. Φυσικά, αν το μωρό σας είναι νεογέννητο θα πρέπει να το κρατάτε πιο σφιχτά συγκριτικά με ένα μωρό λίγο μεγαλύτερο.


Push-ups

Ξαπλώστε κάτω το μωρό σας και κάντε τα push – ups επάνω του. Με αυτή την άσκηση το μωρό θα ενθουσιαστεί αφού κάθε φορά που θα έρχεστε πάνω του μπορείτε να παίζετε το γνωστό κουκουτσά για το οποίο τρελαίνονται τα μωρά.

Κοιλιακοί

Ξαπλώστε με την πλάτη σας στο πάτωμα και τα γόνατα λυγισμένα και στηρίξτε το μωρό επάνω στους μηρούς σας. Η στάση αυτή είναι ότι πρέπει για ένα νεογέννητο αφού πιθανότατα δεν θα κινηθεί. Αν όμως το μωρό σας είναι λίγο μεγαλύτερο και έχει αρχίσει να ζωηρεύει και πιστεύετε ότι μπορεί να κυλήσει η Gately προτείνει να το τοποθετήσετε στο στομάχι σας μπρούμυτα, με τα χεράκια και τα ποδαράκια του να απλώνονται πάνω από κάθε πλευρά σας. Είναι σαν να έχετε ένα βάρος στο στομάχι σας και κάθε φορά που θα κάνετε κοιλιακούς θα είναι σαν να παίζετε και πάλι κουκουτσά.

Αεροβική Άσκηση

Πολλές μαμάδες παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο επειδή δεν έχουν έναν άνθρωπο να τους κρατήσει το μωρό ή επειδή τα γυμναστήριο δεν έχουν έναν ειδικό χώρο φύλαξης παιδιών. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν οι περισσότερες, επισημαίνει η Gately είναι ότι υπάρχει και το καροτσάκι το οποίο τις περιμένει πάντα στη θέση του για μια βόλτα. Καθιερώστε μια 20λεπτη βόλτα κάθε μέρα. Για εσάς θα είναι μια καλή προπόνηση και για το μωρό σας μια ευκαιρία για βόλτα.