Εύκολες ασκήσεις για να διώξετε το στρες σε 10 λεπτά!

Η καθημερινότητα σάς έχει τρελάνει ενώ τα προβλήματα σάς δημιουργούν άγχη. Το στρες όμως έχει σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό σας και σας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη.

Δείτε πώς να αποβάλετε το στρες με εύκολες ασκήσεις δανεισμένες από τη γιόγκα. 10 λεπτά την ημέρα αρκούν!

Η yoga έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και την αρτηριακή πίεση. Μόλις ξυπνήσετε το πρωί ή λίγο πριν κοιμηθείτε δοκιμάστε να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις και… χαλαρώστε. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τέσσερις φορές τον κύκλο. Καλό θα είναι επίσης να έχετε χαλαρωτική μουσική ή απόλυτη ησυχία ώστε να μην αποσπάται η προσοχή σας.

Σημασία στις αναπνοές: Οι αναπνοές είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία των ασκήσεων για χαλάρωση. Είναι όμως κάτι που δεν “μαθαίνεται” εύκολα. Ένας απλός κανόνας είναι να δοκιμάσετε να αναπνέετε αργά από τη μύτη έτσι ώστε να “φουσκώνει” η κοιλιά. Για εξάσκηση, ξαπλώστε σε ένα στρώμα και ακουμπήστε με το χέρι την κοιλιά σας. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και αισθανθείτε την κοιλιά σας να φουσκώνει. Εκπνέετε αργά.

Το Δένδρο: 30 δευτερόλεπτα

Σταθείτε όρθιοι με το αριστερό πέλμα να ακουμπά στον δεξί αστράγαλο. Φέρτε τα χέρια στη στάση της προσευχής, μπροστά από το στήθος σας και έπειτα υψώστε τα και ανοίξτε τα έτσι ώστε να έρθουν παράλληλα, η μία παλάμη αντιμέτωπη με την άλλη.

Όταν δείτε ότι αυτή η άσκηση σας βγαίνει εύκολα μπορείτε να αυξήσετε το βαθμό δυσκολίας, βάζοντας το πόδι στην γάμπα -αντί για τον αστράγαλο- και σε επόμενο στάδιο στο γόνατο ή ακόμα και στον προσαγωγό.

Ημικάθισμα: 15 δευτερόλεπτα

Σταθείτε με τα πόδια ενωμένα και τις καμάρες να ακουμπούν η μία την άλλη. Λυγίστε τα γόνατα, προβάλλοντας τους γλουτούς, σαν να πηγαίνετε να κάτσετε σε μία καρέκλα. Φέρτε τα χέρια ευθεία μπροστά και πάνω, δίπλα στα αυτιά. Τα χέρια σας θα πρέπει να δημιουργούν μία ευθεία με τα καλάμια σας. Μείνετε για 15 δευτερόλεπτα. Η άσκηση αυτή θα σας χαλαρώσει ενώ παράλληλα θα γυμνάσετε και τα πόδια σας.

Bird – Dog: 1 λεπτό

Σταθείτε με τα χέρια και τα γόνατα στο πάτωμα, την πλάτη ίσια και τους κοιλιακούς σφιγμένους. Σηκώστε τον αριστερό βραχίονα έτσι ώστε να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Έπειτα σηκώστε και το δεξί πόδι, ώστε επίσης να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα ακολουθώντας σωστές αναπνοές και επαναλάβετε με το άλλο χέρι και πόδι.

Γέφυρα: 1 λεπτό

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Τοποθετήστε τα χέρια στο πλάι και στη συνέχεια ασκήστε πίεση με τις πατούσες έτσι ώστε να σηκωθεί η λεκάνη σας. Σφίξτε τους γλουτούς. Τα χέρια μπορούν επίσης να ασκούν πίεση για βοήθεια. Σταθείτε εκεί για ένα λεπτό.

Κόμπρα: 15 δευτερόλεπτα

Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα πόδια ευθεία, το κουντεπιέ να εφάπτεται με το δάπεδο και τα χέρια μπροστά. Φέρτε τα χέρια σας κοντά στα πλευρά και ασκήστε πίεση στο δάπεδο έτσι ώστε να σηκωθεί ο άνω κορμός. Μείνετε για 15 δευτερόλεπτα.

*Αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας (καρδιακό, μυοσκελετικό ή άλλο) επικοινωνήστε πρώτα με τον γιατρό σας.