Έτσι καθαρίζεται σωστά το πιο επικίνδυνο για την υγεία αντικείμενο στην κουζίνα

Αποτελεί ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα στην κουζίνα και όπως λένε και οι ειδικοί, αν δεν προσέξετε, μπορεί να γίνει επικίνδυνο ακόμη και για την ίδια σας την υγεία. Ο λόγος για το ξύλο κοπής, που μπορεί να μην σας πάει το μυαλό, αλλά στην επιφάνειά του κρύβει πολλά μικρόβια.

Ειδικά, όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο για το κόψιμο των λαχανικών, φρούτων και κρεάτων. Γι’ αυτό και πρέπει να το καθαρίζετε καλά, ειδικά μετά από τη χρήση του για κρέατα.

Ένας σωστός και αποτελεσματικός τρόπος για να το καθαρίσετε, είναι να βάλετε λίγο αλάτι και ξίδι πάνω σε μισή λεμονόκουπα και να τρίψετε την επιφάνεια και από τις δύο πλευρές. Μόλις το τρίψετε, το αφήνετε για 8-10 λεπτά να απομακρυνθούν οι άσχημες μυρωδιές.

Στη συνέχεια πλένετε το ξύλο κοπής με νερό και απορρυπαντικό πιάτων χωρίς να χρησιμοποιήσετε σφουγγάρι, αλλά μία πετσέτα. Μετά το αφήνετε να στεγνώσει μόνο του.