Από τα πιο συχνά «ατυχήματα» καθώς μαγειρεύετε στο φούρνο της κουζίνας, είναι να πέσουν σε αυτόν, λίπη. Και επειδή, φέτος οι περισσότεροι έβαλαν το αρνάκι στο φούρνο ή μαγείρεψαν άλλα λιπαρά φαγητά, όλο και θα είχαν το παραπάνω ατύχημα.
Και η αλήθεια είναι πως τα λίπη δε φεύγουν εύκολα, ενώ αν τα αφήσετε και μείνουν, θα χρειαστεί κόπος για να τα αφαιρέσετε. Να, όμως, που υπάρχει ένα υλικό στην κουζίνα που κάνει πιο εύκολη τη δουλειά σας.
Δείτε ποιο είναι αυτό και ποιο το κόλπο για να αφαιρέσετε τα λίπη:
Ο λόγος, λοιπόν, για το αλάτι. Και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως εξής: Όσο είναι ο φούρνος ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω. Αν έχουν ξεραθεί, βρέχετε λίγο τα λίπη για να είναι πιο καλό το αποτέλεσμα. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετέ τα μετά. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.
Αν τα ξυσουμε θα φυγει το σμαλτο και σε χρονο ρεκορ θα σκουριαση ο πατος η τα πλαινα