Μικρά μυστικά για να μη σας σπάσουν τα αυγά όταν τα βάψετε

Φέτος, λόγω του κορονοϊού έχουν αλλάξει πολλά. Για πρώτη φορά δεν θα πάμε στην εκκλησία τη Μ. Εβδομάδα, δεν θα κάνουμε Ανάσταση, δεν θα γιορτάσουμε παραδοσιακά το Πάσχα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε, αν και μένοντας στο σπίτι, να τηρήσουμε τα έθιμα.

Κι ένα από αυτά είναι το βάψιμο των αυγών τη Μ. Πέμπτη. Παραδοσιακά τα βάφουμε κόκκινα, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Αλλά πλέον έχουν προστεθεί και άλλα χρώματα. Αυτό που δεν έχει αλλάξει, είναι το άγχος κάθε νοικοκυράς να μη σπάσουνε τα αυγά κατά το βράσιμο.

Αλλά κι εδώ υπάρχουν μικρά μυστικά για να τα καταφέρετε. Δείτε κάποια από αυτά:

Αφήστε τα αυγά να έρθουν πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά προχωρήστε στο βράσιμο. Αυτό επειδή μπορεί να σπάσουν λόγω της απότομης διαφοράς της θερμοκρασίας.

Στρώστε μέσα στην κατσαρόλα που θα βράσετε τα αυγά μια πετσέτα κουζίνας.

Βράστε μια στρώση αυγών τη φορά.

Συμπληρώστε λίγο αλάτι και μερικές σταγόνες ξύδι στο νερό που θα βράσετε τα αυγά.

Βράστε σε χαμηλή και σταθερή θερμοκρασία για περίπου 12 λεπτά.