Μικρά μυστικά για το σωστό άπλωμα των ρούχων

Νομίζεις πως το άπλωμα των ρούχων είναι από τις βαρετές μεν, αλλά εύκολες δουλειές του σπιτιού; Αν ναι, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις. Δε λέμε πως ως δουλειά είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά έχει και αυτή τα μικρά της μυστικά ώστε το άπλωμα των ρούχων να γίνει σωστά.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά

Να καθαρίζετε πάντα τα σχοινιά

Ακόμα και αν έχετε απλώστρα. Τα σχοινιά πρέπει πάντα να καθαρίζονται, καθώς έχουν μαζέψει σκόνη και βρωμιά. Και αν βάλετε την μπουγάδα και δη με λευκά ρούχα, θα καθίσει πάνω σε αυτά.

Πώς να κρεμάσετε τα μπλουζάκια

Τα μπλουζάκια αν δεν τα απλώσετε σωστά, με τον καιρό θα χαλάσει το αρχικό του σχήμα. Γι’ αυτό θα πρέπει να τα κρεμάτε πάντα ανάποδα και όχι από τους ώμους.

Το σωστό κρέμασμα των καλτσών

Και οι κάλτσες έχουν τον δικό τους τρόπο απλώματος. Και ο σωστός είναι να τις κρεμάτε από τις άκρες των δαχτύλων. Αν τις κρεμάτε από το λάστιχο, θα ανοίξει και θα σας πέφτουν.

Αποφύγετε τα μανταλάκια

Αν δεν φυσάει, καλό είναι να αποφεύγετε τα μανταλάκια, μιας και αφήνουν το τόσο ενοχλητικό σημάδι τους. Αν πάλι είστε σε μέρος που το πιάνει ο αέρας, τότε βάλτε μανταλάκια αλλά φροντίστε να τα τοποθετείτε στην άκρη του ρούχου.