5 κόλπα για το μακιγιάζ που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν πολλά να μάθει κανείς σχετικά με το μακιγιάζ. Είτε είστε βετεράνος στο smoky eye είτε απλά ένας αρχάριος που τώρα ξεκινά, δείτε τα 10 βασικά μυστικά μακιγιάζ που κάθε γυναίκα οφείλει να ξέρει.

 

Επιδερμίδα σαν μωρού παιδιού

Κουραστήκατε από τα make up που δείχνουν το δέρμα σας ανομοιόμορφο και αφύσικο. Για να δείχνετε λαμπερή και φρέσκια το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που θα βάλετε το make up. Απλώστε την ποσότητα που θέλετε και ταμπονάρετε την περιοχή. Η τεχνική αυτή καθιστά ευκολότερο να στρώσει η πούδρα και το ρουζ που θα βάλετε αργότερα ενώ το δέρμα σας δείχνει υγιές. 

Βλεφαρίδες μέχρι τον ουρανό

Όσες γυναίκες έχετε πυκνές και μακριές βλεφαρίδες δεν χρειάζεστε έναν τόνο μάσκαρα για να ξεχωρίσετε. Αν όμως έχετε πολύ κοντές βλεφαρίδες βεβαιωθείτε ότι τη μάσκαρά σας τη χρησιμοποιείτε για λιγότερο από ένα μήνα. Η make up artist της εταιρείας Channel Κάρα Γιοσιμότο συμβουλεύει: “Κουνήστε καλά τη μάσκαρα και ξεκινήστε να απλώνετε προς τα έξω και προς τα πάνω. Το κόλπο για σέξι φυσικές βλεφαρίδες είναι να υπάρχει πάχος στη βάση των βλεφαρίδων, σε αντίθεση τις παχιές άκρες.”

Μάγουλο βερίκοκο

Το φυσικό ροζέ χρώμα στα μάγουλα είναι ό,τι πιο φρέσκο και δροσερό για τις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας καλλυντικών Revlon, Γκούτσι Γουέστμαν προτείνει: “Διαλέξτε ένα κρεμώδες χρυσο-ροδακινί ρουζ για να φωτίζει το πρόσωπό σας. Αναμείξτε με ενυδατική κρέμα και απλώστε το μίγμα στα μάγουλά σας.”

Μάτια ξεκούραστα

Οι μαύροι κύκλοι όχι μόνο κάνουν το δέρμα να δείχνει κουρασμένο αλλά χαλάνε και όλη την όψη του προσώπου. Για να δείχνετε ξεκούραστες και φρέσκιες ακόμα και μετά από ξενύχτι εφαρμόστε τη συμβουλή της make up artist από τη Bobbi Brown: “Προετοιμάστε την περιοχή των ματιών με μια ενυδατική κρέμα ματιών που θα απορροφηθεί γρήγορα. Εφαρμόστε ένα κονσίλερ που να είναι δύο αποχρώσεις ελαφρύτερο από τον τόνο του δέρματος σας για να καλύψετε την μοβ απόχρωση του δέρματος κάτω από το μάτι. Τέλος, ρυθμίστε την περιοχή των ματιών με ένα μια απαλή κίτρινη ή μπεζ σε σκόνη σκιά για να κρατήσει περισσότερο το αποτέλεσμα και να αποτραπεί το τσαλάκωμα.”

Ζουμερά χείλη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σαγηνευτικό από μια γυναίκα που δεν φοβάται να τολμά και να υποστηρίζει ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν στα χείλη της. “Ένα ζεστό, κόκκινο χρώμα χειλιών πρέπει να υπάρχει σε κάθε γυναικεία τσάντα” λέει η μακιγιέρ Κόλλι Στρονγκ από τη L’Oréal. «Ξεκινήστε να φτιάχνετε το περίγραμμα με ένα πολύ κοφτερό μολύβι χειλιών στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας. Έτσι όπως το βάζετε χαμογελάστε λίγο ώστε το μολύβι να απλωθεί καλύτερα. Στη συνέχεια με ένα πινελάκι απλώστε ποσότητα από το κραγιόν σας κατά μήκος των χειλιών. Αν κάνετε κάποιο λάθος με λίγο κονσίλερ μπορείτε να το σβήσετε.”.