6 φυσικές μάσκες για τις ρυτίδες

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας φρέσκια και λαμπερή δεν χρειάζεται να πηγαίνετε κάθε τόσο για spa.

Υπάρχουν κάποιες μάσκες τις οποίες μπορείτε μόνες σας να φτιάξετε με υλικά που θα προμηθευτείτε από την κουζίνα σας. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου για τη μείωση των ρυτίδων.

1.    Γάλα και κακάο

Το καθαρό, χωρίς ζάχαρη σκόνη κακάο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρέχει στο δέρμα σας πολλαπλά οφέλη. Το γάλα περιέχει φυσικό γαλακτικό οξύ το οποίο μαλακώνει το δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Όταν συνδυάζονται και τα δυο μαζί, θα εκπλαγείτε από το πόσο φωτεινή θα είναι η επιδερμίδα σας και πόσο θα μειωθούν οι λεπτές γραμμές. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα σε βρεγμένο δέρμα και αφήστε να δράσει για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2.    Μέλι

Το μέλι είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα περιποίησης της φύσης. Δεν είναι μόνο ενυδατικό, αλλά περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Παράλληλα λειτουργεί σαν απαλό απολεπιστικό, κάνοντας την επιδερμίδα ακόμα πιο νεανική. Περιέχει επίσης σελήνιο, ψευδάργυρο, και χαλκό για την καταπολέμηση των ρυτίδων. Αναμείξτε το πλιγούρι βρώμης με λίγο μέλι προκειμένου να φτιάξετε μια πηχτή πάστα και απλώστε τη μάσκα σε υγρό δέρμα για περίπου15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3.    Σταφύλι και μύρτιλο

Το μύρτιλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και περιέχει ανθοκυανίνες, οι οποίες ανεβάζουν τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα. Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτικά για την επιδερμίδα καθώς είναι  πλούσιο σε λιπαρά οξέα. Συνδυάστε ¼ φλιτζάνι βατόμουρα και 1,5 κουταλιές της σούπας λάδι από κουκούτσια σταφυλιών, πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ και απλώστε το μείγμα  στην επιδερμίδα. Ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά.

4.    Παπάγια και γιαούρτι

Η παπάγια είναι πλούσια σε ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά να φεύγουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και δημιουργεί ένα πιο λαμπερό δέρμα. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και γαλακτικό οξύ και όταν εφαρμόζεται τοπικά, μπορεί να συσφίξει τους πόρους. Απλά ανακατέψτε ίση ποσότητα από τα δύο συστατικά και εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα στο δέρμα. Ξαπλώστε και χαλαρώστε. Ξεπλύνετε μετά από 15-25 λεπτά. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να συμπληρώσετε λίγο χυμό λεμονιού ή χυμό ανανά.

5.    Φράουλα και ασπράδι αυγού

Πρόκειται για μια υπέροχη αντιγηραντική μάσκα ακόμα και για εκείνους που υποφέρουν από ακμή. Οι φράουλες περιέχουν σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες, γι’ αυτό οι ενυδατικές κρέμες που την περιέχουν είναι ιδανικές για επιδερμίδες με τάση ακμής. Έχει επίσης τονωτικές, στυπτικές και μαλακτικές ιδιότητες που ενεργοποιεί το φυσικό κολλαγόνο της επιδερμίδας χαρίζοντας απίστευτη λάμψη και καθαρότητα. Παράλληλα, τα απαλά οξέα φρούτων είναι διαλυτά στα έλαια, που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσουν στους πόρους και να καταπολεμήσουν τα βακτήρια. Φτιάξτε πολτό από μερικές φράουλες και χτυπήστε τις ελαφρά με ένα ασπράδι αυγού για να κάνετε μια μάσκα προσώπου σύσφιξης. Αφήστε το στο δέρμα για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

6. Μπανάνα

Η μπανάνα μπορεί να γίνει μια τέλεια αντιγηραντική μάσκα προσώπου. Πολτοποίησε μια ώριμη μπανάνα και συμπληρώστε 2 κουταλιές μέλι μέχρι να γίνει ένας μαλακός πολτός. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και ξεβγάλτε μετά από 20 λεπτά. Πρόκειται για μια πολύ θρεπτική και συσφικτική μάσκα!