Πως θα διατηρήσω το χρώμα των μαλλιών μου λαμπερό το καλοκαίρι

Όλοι ξέρουμε ότι το καλοκαίρι είναι η τέλεια εποχή του χρόνου για να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας.

Το μόνο πρόβλημα είναι πώς η διατήρηση του χρώματος στα μαλλιά μας μπορεί να γίνει ένας πραγματικά πονοκέφαλος χάρη στη συνεχή έκθεση στον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας, τη θερμότητα και του χλώριου στην πισίνα. Ωστόσο οι συνεχείς επισκέψεις στο κομμωτήριο και κουραστικές είναι αλλά και καταστροφικές για το πορτοφόλι μας. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Ο Luis Pacheco, επαγγελματίας στις βαφές μαλλιών και ο Dhaval Patel, ερευνητής στις βαφές μαλλιών της Dove Colour Care line, δίνουν τις απαντήσεις.

Μην πλένετε τα μαλλιά σας

Μόλις βάψετε τα μαλλιά σας και φύγετε από το κομμωτήριο σε καμιά περίπτωση μην λουστείτε. Ο Pacheco τονίζει: «Λέω στους πελάτες μου να περιμένουν τουλάχιστον 24 ώρες αν και το ιδανικό είναι 48.» Προκειμένου η βαφή να κρατήσει, τα μόρια του χρώματος πρέπει να διαπεραστούν στον άξονα της τρίχας και όχι απλά να μείνουν στην κορυφή της επιδερμίδας.

Ενυδατώστε τα μαλλιά σας

Η ενυδάτωση είναι απολύτως αναγκαία- ειδικά αν έχετε ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σας, κάτι που το συνηθίζουν οι περισσότερες γυναίκες τους θερινούς μήνες. Σύμφωνα με τον Patel, τα προιόντα ομορφιάς και ενυδάτωσης για τα μαλλιά όπως οι κρέμες και τα έλαια, μπορούν να αναβιώσουν και να προστατεύσουν τα καταστραμμένα σας μαλλιά. 

Στο σπίτι θεραπείες ομορφιάς 

Ποιος λέει ότι η διατήρηση του χρώματος κοστίζει ένα σωρό λεφτά; δολάρια; «Το ξύδι μήλου μηλίτη έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Καθαρίζει βαθιά τα μαλλιά, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής και ευνοεί τη φυσική ισορροπία του pH της τρίχας. Κάνει επίσης το χρώμα πιο λαμπερό και την τρίχα μεταξένια», λέει ο Pacheco.

Ξεχάστε το πιστολάκι 

Ο Patel και ο Pacheco συμφωνούν σε ένα πράγμα: θα πρέπει να αφήνετε τα μαλλιά σας να ξεκουράζονται και να στεγνώνουν όσο το δυνατόν συχνότερα φυσικά, χωρίς δηλαδή πιστολάκι ή άλλα εργαλεία για τα μαλλιά.