Και όμως σε αυτό ακριβώς το σημείο θα πρέπει να προσέχουμε, στο τυρί. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς αυτός δεν μοιάζει να είναι ένας καλός συνδυασμός. Πιο συγκεκριμένα η εξήγηση βασίζεται καθαρά στα συστατικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα και τα μακαρόνια και το τυρί.
Τα μακαρόνια, λοιπόν, περιέχουν άμυλο, που έχει διαφορετικό χρόνο πέψης από την πρωτεΐνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η πέψη και να οδηγεί σε ζύμωση κι άλλα πεπτικά προβλήματα. Γι’ αυτό και μπορεί να αισθένεστε πιο φουσκωμένοι όταν τρώτε μακαρόνια και να μην φταίει η ποσότητα που καταναλώσατε. Από εδώ και πέρα θα ξέρετε..