Πώς να αφαιρέσετε τα λίπη από τα πλακάκια της κουζίνας

Ας το παραδεχτούμε. Το μαγείρεμα σχεδόν κάθε φορά, προκαλεί έναν μικρό ή μεγάλο χαμό στην κουζίνα. Θα λέγαμε και χάος. Ειδικά, όταν πρόκειται να τηγανίσουμε. Τα λάδια πετάγονται και κολλάνε στα πλακάκια της κουζίνας.

Το σωστό, σε αυτή την περίπτωση, είναι να καθαρίζουμε τα πλακάκια πάντα μετά το μαγείρεμα. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Δεν το κάνουμε όλες. Και αφήνουμε το καθάρισμα για την επόμενη φορά ή με τη γενική καθαριότητα. Όμως, τότε, η δουλειά δυσκολεύει και το να αφαιρέσουμε τα λίπη είναι μπελάς.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει τρόπος για να αφαιρέσετε τα λίπη από τα πλακάκια της κουζίνας. Τι χρειάζεται να κάνετε;

Φτιάχνετε σαπουνάδα (με το απορρυπαντικό της κουζίνας) με ζεστό νερό. Πρώτα περνάτε με σκέτο ζεστό νερό τα πλακάκια. Στη συνέχεια, παίρνετε ένα σφουγγάρι με σύρμα, το βουτάτε στη σαπουνάδα και τρίβετε καλά τα πλακάκια. Αφού τελειώσετε, παίρνετε μία στεγνή και καθαρή πετσέτα κουζίνας και σκουπίζετε τα πλακάκια. Στο σημείο που υπάρχουν ακόμη λίπη, τρίβετε καλά με την πετσέτα για να τα αφαιρέσετε.