Τα τάπερ είναι αντικείμενα που πολλοί χρησιμοποιούν καθημερινά κυρίως για να μεταφέρουν το φαγητό στη δουλειά τους.
Εκτός όμως από το να τα πλένετε κάθε φορά, θα ήταν καλό να τα απολυμαίνετε ανά διαστήματα για να είναι πιο καθαρά και ασφαλή για χρήση. Με δύο τρόπους και σπιτικά υλικά, μπορείτε να το κάνετε σε λίγο χρόνο.
1. Καθάρισμα λεμόνι
Κόψε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε όλες τις επιφάνειες του τάπερ. Στη συνέχεια, αν το σκεύος μπορεί να μπει στο φούρνο μικροκυμάτων, τοποθετήστε το μέσα για ένα λεπτό και μόνο.
2. Καθάρισμα με ξύδι
Βρέξτε μία καθαρή πετσέτα με ξύδι και τρίψτε το σκεύος. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα απολυμανθεί, αλλά θα σβηστούν και τα σημάδια που έχουν δημιουργηθεί από τη χρήση. Αφήστε για λίγο το ξύδι να δράσει πάνω στην επιφάνεια και ύστερα τοποθετήστε το στο πλυντήριο πιάτων.