Μπορεί τα τηγανιτά φαγητά και αυτά με τα καρυκεύματα να είναι από το αγαπημένα σας αλλά συνήθως μετά το μαγείρεμα η κουζίνα δεν λέει να ξεμυρίσει.
Υπάρχουν τρόποι να διώξετε τις άσχημες οσμές γρήγορα και να κάνετε την κουζίνα σας να μοσχομυρίσει ξανά μετά το μαγείρεμα χωρίς να έχετε για ώρες ανοιχτά τα παράθυρα.
Δείτε δύο εναλλακτικές…
1. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε μέσα σε αυτή μια χούφτα μπαχαρικά όπως γαρίφαλο και κανέλα. Αφήστε το με κλειστό καπάκι να πάρει δυο βράσεις και έπειτα ανοίξτε το καπάκι και αφήστε την εκπληκτική μυρωδιά του μίγματος να αναδυθεί σε όλο το χώρο. Οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν.
2. Πάρτε ένα ταψί και βάλτε μέσα σε αυτό μερικές φλούδες από εσπεριδοειδή, όπως λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια! Ανάψτε το φούρνο, αφήστε τον να ζεσταθεί και μετά βάλτε το ταψί μέσα στο φούρνο για περίπου ένα λεπτό, με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου! Αμέσως η μυρωδιά των εσπεριδοειδών θα διασκορπιστεί και θα σκοτώσει τις άσχημες μυρωδιές μια για πάντα!