Τρία λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι με το ψυγείο

To ψυγείο είναι μία συσκευή που αφενός βρίσκεται σε όλα τα σπίτια, αφετέρου το χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.

Παρ’ όλα αυτά πάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε λίγο – πολύ όλοι και μάλιστα εν αγνοία μας.

Δείτε τρία από αυτά…

1. Παραγεμίζουμε το ψυγείο 
Ένα ψυγείο με πολλά προϊόντα είναι κυριολεκτικά μια εστία μικροβίων. Επιπλέον, σύμφωνα με τους μικροβιολόγους πρέπει να αφήνουμε χώρο στο ψυγείο γιατί αλλιώς εμποδίζεται η κυκλοφορία του ψυχρού αέρα και αναπτύσσονται περισσότερα μικρόβια.

2. Δε βάζουμε τα φρούτα και τα λαχανικά στο σωστό μέρος
Καλό είναι να τα βάζουμε στο κάτω μέρος του ψυγείου όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, ιδανικά σε ένα συρτάρι ή κάποια ειδική θήκη.

3. Βάζουμε το γάλα και το γιαούρτι στην πόρτα του ψυγείου
Σε αυτό το σημείο του ψευγείου ηθερμοκρασία είναι πιο υψηλή και για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να μην τοποθετούμε εκεί τα γαλακτοκομικά προϊόντα.