Η ελληνική αφροδισιακή τροφή που πολλοί δε γνωρίζουν

Τα θαλασσινά και η σοκολάτα θεωρούνται δύο από τα πιο γνωστά αφροδισιακά καθώς, όπως λέγεται, επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Από την άλλη, το αλκοόλ ναι μεν αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση, μειώνει όμως τη σεξουαλική απόδοση. Υπάρχει όμως και μια ελληνική τροφή που θεωρείται κορυφαίο αφροδισιακό αλλά δεν το γνωρίζουν πολλοί. Σύμφωνα με μελέτες στην κορυφή της λίστας με τις αφροδισιακές τροφές βρίσκεται ο κρόκος, το διάσημο μπαχαρικό που φύεται στην Κοζάνη. Το πιο σημαντικό είναι μάλιστα ότι πρόκειται για φυσικό προϊόν που έχει μάλιστα γενικά πολλές ευεργετικές ιδιότητες γενικότερα στον οργανισμό και δεν πρόκειται για κάποιο χημικό προϊόν με πιθανές παρενέργειες. 

Άλλα τρόφιμα που φημίζονται επίσης για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα στρείδια, το τσίλι αλλά και τα σπαράγγια!