«Όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο!»

Μήπως τελικά η φράση «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» είναι βάσιμη και δεν αποτελεί δικαιολογία για τις γυναίκες όταν δεν έχουν όρεξη για σεξ;

 Νέα μελέτη Καναδών ερευνητών υποστηρίζει ότι ο πόνος επηρεάζει τη σεξουαλική ορμή των γυναικών με αποτέλεσμα να μην θέλουν να κάνουν σεξ όταν υποφέρουν από κάτι σε αντίθεση με τους άντρες που δεν λένε όχι στο αγαπημένο τους άθλημα ακόμα κι αν πονάνε. 

Στη μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο πόνος και η φλεγμονή μείωσαν σημαντικά το σεξουαλικό κίνητρο θηλυκών ποντικών, ενώ στα αρσενικά ποντίκια δεν είχαν κανένα αντίκτυπο.

Για τη μελέτη τους χρησιμοποίησαν ένα κλουβί το οποίο χώρισαν στη μέση και στο οποίο ήταν τοποθετημένα σε διαφορετικές πλευρές όσα ποντίκια ενδιαφέρονταν ερωτικά το ένα για το άλλο

Ο ενδιάμεσος «τοίχος» περιείχε μικρές τρυπούλες, τόσο μικρές που τα αρσενικά δε χωρούσαν να περάσουν μέσα από αυτές, σε αντίθεση με τα θηλυκά που μπορούσαν ίσα-ίσα να περάσουν μέσα από αυτές στην πλευρά των αρσενικών και να επιστρέψουν μετά στη δική τους πλευρά.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα θηλυκά περνούσαν πολύ λιγότερο χρόνο στην πλευρά των αρσενικών, όταν υπέφεραν από κάποιο πόνο.

Τότε οι ερευνητές «γκρέμισαν» το τείχος αλλά και πάλι τα θηλυκά δεν άλλαξαν συμπεριφορά. Ακόμη και όταν τους έκαναν ενέσεις με χημικά στα γεννητικά τους όργανα, δεν άλλαζε η λίμπιντός τους, αναφέρει η έκθεση των επιστημόνων.

Ο Τζέιμς Πφάς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Concordia τόνισε ότι πλέον υπάρχει εξήγηση γιατί ο απλός πόνος ή οι ασθένειες μαζί με τις θεραπείες τους, μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων.

Η έκθεση των επιστημόνων δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Neuroscience.