Πόσο συχνά κάνουν τα ζευγάρια σέξ;

Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί κατά καιρούς τα ζευγάρια, αλλά κανείς δεν ξέρει την πραγματική απάντηση.

 Όπως αναφέρει πάντως ο κορυφαίος σεξολόγος Χάρι Φις στη Daily Mail, το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όμως, πολλοί άνδρες δεν καταφέρνουν να κρατηθούν όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα η διάρκειά του σεξ να μην είναι αρκετή και να μην ικανοποιούνται οι σύντροφοι τους.

Ειδικότερα περίπου το 45% των ανδρών μέσα σε δυο λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης φτάνουν σε οργασμό ενώ η μέση γυναίκα χρειάζεται περίπου 5 – 7 λεπτά.

Ο Δρ. Φίς λέει επίσης ότι ο μέσος άνδρας έχει στύση έντεκα φορές την ημέρα και ότι ορισμένοι νέοι θεωρούν φυσιολογικό να κάνουν σεξ πολλές φορές τη μέρα. Η εμπειρία του λέει πάντως ότι αυτό δεν είναι σύνηθες.

Το μέσο ζευγάρι στην δεκαετία των 20 κάνει σεξ κάθε μία με τρεις μέρες με το ποσοστό να πέφτει περίπου στις δυο φορές την εβδομάδα στην ηλικία μεταξύ 30 και 50.

Τα παντρεμένα ζευγάρια άνω των 50 τείνουν να κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Ο Δρ Φίς συμπλήρωσε ότι τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, όταν είναι μαζί, αλλά η συχνότητα αυτή μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Είναι φυσιολογικό, κατά τον διάσημο σεξολόγο, το κάθε ζευγάρι να κάνει σεξ με τους δικούς του ρυθμούς καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν την ποιότητα έναντι της ποσότητας. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό, είναι να απουσιάζει τελείως το σεξ από μια σχέση.