Τι φανερώνει για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε;

Είτε κοιμάστε σφιχτοαγκαλιασμένοι είτε με γυρισμένη την πλάτη ο ένας στον άλλον, η στάση που παίρνετε στον ύπνο υποδηλώνει το πόσο ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι είστε από την σχέση σας.

Αυτό υποστηρίζει ο καθηγητής ψυχολογίας Ρίτσαρντ Γουάισμαν, από το πανεπιστήμιο του Hertfordshire, που μελετά τον ύπνο και τα όνειρα.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Edinburgh International Science Festival συμμετείχαν 1000 άτομα, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν στην…αδιάκριτη ερώτηση: Πώς κοιμούνται με τον σύντροφό τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 42% των ερωτηθέντων κοιμούνται με τον σύντροφό τους πλάτη με πλάτη, ενώ μόλις το 4% πρόσωπο με πρόσωπο.

Παράλληλα, το 12% κοιμούνται σε απόσταση περίπου 3 εκατοστών, ενώ μόλις το 2% κοιμούνται σε απόσταση ασφαλείας από το έτερον τους ήμισυ χωρίς καν να αγγίζει ο ένας τον άλλον.

Όπως είναι φυσικό, η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ευτυχισμένα είναι εκείνα τα ζευγάρια που αγγίζουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι σημαίνει όμως για την προσωπικότητα του καθενός η στάση του σώματός του ακόμα και στον ύπνο;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες όσοι κουλουριάζονται είναι αναποφάσιστοι, ανήσυχοι και δεν δέχονται εύκολα την κριτική.

Αντίθετα, όσοι κοιμούνται σε ίσια στάση, τη βασιλική όπως την ονομάζουν, είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και τις επιλογές τους.