Συχνά λάθη που κάνετε στην καθαριότητα του σπιτιού

Απεχθάνεσαι τη σκόνη, μισείς την ακαταστασία, τρελαίνεσαι με τις λερωμένες επιφάνειες και γενικά είσαι σχολαστική με το καθάρισμα του σπιτιού. Αλήθεια, όμως, έχεις σκεφτεί πως μπορεί κι εσύ να κάνεις κάποια από τα πιο συχνά λάθη στην καθαριότητα και αντί για το επιθυμητό αποτέλεσμα, στο τέλος να έχεις το αντίθετο; Και η βρωμιά στην πραγματικότητα να υπάρχει σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου;

Δες παρακάτω ποια είναι τα πιο συχνά λάθη και αν τα κάνεις κι εσύ, απόφυγέ τα. Γιατί το μυστικό και στην καθαριότητα είναι ο τρόπος και όχι ο κόπος!

Ψεκάζεις απευθείας με το καθαριστικό τα έπιπλα με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να φύγει η σκόνη. Η λύση είναι να ρίξεις το καθαριστικό στο πανί και με αυτό να καθαρίσεις.

Χρησιμοποιείς το ίδιο πανί καθαρισμού σε όλες τις επιφάνειας, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται η σκόνη ή τα μικρόβια.

Δεν πλένεις συχνά το πανί καθαρισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να πλένεται μετά από κάθε χρήση.

Τοποθετείς το βουρτσάκι της τουαλέτας βρεγμένο στη βάση του. Πρέπει πρώτα να στεγνώσει και μετά να το βάλεις, γιατί θα στάξει νερό και θα αποτελέσει τη νούμερο ένα πηγή βακτηρίων.

Δεν πλένεις συχνά τον κάδο απορριμμάτων. Το γεγονός ότι βάζεις σε αυτό σακούλες, δε σημαίνει ότι δεν χρειάζεται τακτικό πλύσιμο ή δε μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό μικρόβια.

Φορτώνεις το πλυντήριο ρούχων κάθε φορά. Καλύτερα να βάλεις δύο πλυντήρια μέσα στην ημέρα, παρά ένα και φορτωμένο, αν θέλεις να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Δεν αλλάζεις συχνά το σφουγγάρι πιάτων. Κανονικά, θα πρέπει να το αντικαθιστάς κάθε μήνα και όχι μέχρι να αχρηστεύσει.

Υπερβάλλεις με το απορρυπαντικό ρούχων. Πιστεύεις πως αν ρίξεις περισσότερη δόση, θα καθαρίσουν καλύτερα τα ρούχα ή θα μυρίζουν περισσότερο; Αν ναι, να ξέρεις πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Γι’ αυτό θα πρέπει να τηρείς τη δοσολογία που αναγράφεται σε κάθε συσκευασία.

Καθαρίζεις τα τζάμια με ήλιο. Στην πραγματικότητα, η θερμότητα δεν καθαρίζει την επιφάνεια, αλλά την κάνει να μοιάζει πιο βρώμικη.

Παραλείπεις να καθαρίζεις το τηλεκοντρόλ. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι από τα πιο βρώμικα αντικείμενα σε ένα σπίτι και πηγή μικροβίων, μιας και το πιάνουν πολλά χέρια. Σύμφωνα με του ειδικούς θα πρέπει να το απολυμαίνετε μία φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον.