Θέλετε να κόψετε νωρίτερα από το σερβίρισμα τη σαλάτα, αλλά αυτό που σας προβληματίζει, είναι κατά πόσο θα μοιάζει με φρεσκοκομμένη και δεν θα αρχίσει να παίρνει υγρασία από το ψυγείο, όπου θα τη βάλετε. Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό μυστικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Αν, λοιπόν, θέλετε να ετοιμάσετε τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν το φαγητό, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να μη βάλετε σε αυτήν το λάδι και το αλάτι. Τα ρίχνετε μόνο όταν είναι να τη σερβίρετε. Ενώ στο ψυγείο την τοποθετείτε σκεπασμένη.