Μια ματιά στον βρώμικο αφαλό είναι αρκετή για να ανατριχιάσετε στο ντους και να ξεκινήσετε το τρίψιμο!
Σύμφωνα με τους δερματολόγους η βρωμιά που συγκεντρώνεται σε αυτό το σημείο είναι εξαιτίας των κουμπιών στο τζιν και ένα μείγμα από βακτήρια, ιδρώτα, σαπούνια, λοσιόν και χνούδια.
Πρέπει όμως ο αφαλός να καθαρίζεται;
Ασφαλώς όπως και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος διαφορετικά η περιοχή μπορεί να αναπτύξει οζώδεις μυρωδιές και μολύνσεις, να προκληθεί φαγούρα και ψώρα στο δέρμα, ειδικά εάν έχετε τρύπα στον αφαλό. Σε αυτή την περίπτωση, αν και σπάνια μπορεί στο σημείο αυτό να αναπτυχθεί φλεγμονή λόγω της μόλυνσης.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο αφαλός πρέπει να είναι καθαρός αφού όπως εκτιμούν οι δερματολόγοι ο μέσος αφαλός είναι γεμάτος με 67 διαφορετικά είδη βακτηρίων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.
Πώς πρέπει λοιπόν να καθαρίζουμε τον αφαλό;
Για να αποτρέψετε λοιπόν μια δυσάρεστη επίσκεψη στο γιατρό σας κατά τη διάρκεια του ντους θα πρέπει να αφαιρείτε τα μικρόβια και τα χνούδια . Μπορείτε επίσης να καθαρίζετε τον αφαλό με μια μπατονέτα που έχει σαπούνι ή νερό ή οινόπνευμα.
Δυστυχώς, αν ο αφαλός σας είναι ήδη «εκτός ελέγχου» (που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά ή η μόλυνση με τον καθαρισμό), προφανώς χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ώστε με τον κατάλληλο εξοπλισμό να το καθαρίσει εκείνος.