Τρεις τροφές για να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες της άνοιξης

Οι αλλεργίες της άνοιξης αποτελούν πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους καθώς ταλαιπωρούνται κάθε χρόνο. 

Εφόσον δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για τις αλλεργίες, ο βασικός στόχος είναι η ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος κατά των αλλεργιών μπορεί να είναι η διατροφή καθώς πολλές τροφές βοηθούν να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα. 

Δείτε τρεις από αυτές…

1. Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει κερσετίνη και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό ώστε ο οργανισμός να αντιστέκεται πιο σθεναρά στα αλλεργιογόνα.

2. Ξηροί καρποί

Τα θρεπτικά συστατικά των ξηρών καρπών, κυρίως τα ωφέλιμα λιπαρά που μας παρέχουν, καταστέλλουν τις φλεγμονές στους ιστούς της ρινικής κοιλότητας και του λαιμού.

3. Γιαούρτι

Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μπορούν να περιορίσουν την αλλεργική αντίδραση στη γύρη. Τα ωφέλιμα αυτά βακτήρια ενισχύουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού και του ανοσοποιητικού και παράλληλα καταστέλλουν την αντίδραση του οργανισμού στα αλλεργιογόνα.