Η μαμά Νάταλι Θάνου: Πόσο άλλαξε η ζωή της με τη μητρότητα

Πόσο αλλάζει η ζωή μιας γυναίκας μετά την γέννηση ενός παιδιού;

Μητρότητα και καριέρα μπορούν να συνδυαστούν; Και η σχέση του ζευγαριού σε ποιο βαθμό επηρεάζεται; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν κάθε μέλλουσα ή νέα μητέρα. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με το γνωστό πρωήν μοντέλο και τραγουδίστρια Νάταλι Θάνου. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ερχομός του γιου της αποτέλεσε τον σημαντικότερο σταθμό στη ζωής της. Πέντε περίπου χρόνια μετά, έχει αφιερωθεί στην οικογένειά της, μια επιλογή που την γεμίζει ευτυχία και έχει ξεκινήσει καινούργια πράγματα, ένα από τα οποία είναι το προσωπικό της blog Natali’sblog

1. Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά τον ερχομό του παιδιού;

Η ζωή μου μετά την γέννηση του Άρη άλλαξε με τον πιο απίστευτο τρόπο. Πραγματικά νιώθω πως βρήκα το νόημα της ζωή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα από την γέννηση ενός παιδιού. Βίωσα τόσο την εγκυμοσύνη όσο και την γέννηση σαν το πιο θαυμαστό πράγμα και νιώθω ευλογημένη για αυτό.

2. Πώς κυλάει η ημέρα με το παιδί; Τι κάνετε μαζί;

Είμαι από τις μαμάδες που κάνω σχεδόν τα πάντα με τον γιο μου. Σαν άνθρωπος είμαι αρκετά δραστήρια και λατρεύω να συμπεριλαμβάνω τον γιο μου σε δραστηριότητες, ταξίδια κτλ. Μου αρέσει να τον περιλαμβάνω και σε καθημερινές συνήθειες όπως η μαγειρική. Λατρεύει να με βοηθάει και να δημιουργούμε μαζί νέες συνταγές. Μου αρέσει πολύ και ο αθλητισμός και χαίρομαι που ο γιος μου έχει κληρονομήσει αυτά τα γονίδια-έτσι ασχολούμαστε με sports όπως η κολύμβηση, το τένις κτλ. Από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο πηγαίνουμε τακτικά στην παραλία, καθώς έχουμε την τύχη να ζούμε κοντά στην θάλασσα.

3. Τα παιδιά περνούν από διάφορα στάδια όσο αναπτύσσονται. Ποιο ήταν το δύσκολο μέχρι στιγμής;

Η δυσκολότερη περίοδος μέχρι στιγμής θα έλεγα πως ήταν η ηλικία μεταξύ 1 και 2 ετών. Ήταν η εποχή που ξεκινούσε να περπατάει –δεν μπορούσε να κατανοήσει τους κινδύνους – οπότε θα έλεγα πως αυτή ήταν η πιο δύσκολη περίοδος.

4. Είσαι υπερπροστατευτική μαμά;

Είμαι ιδιαίτερα προστατευτική, ίσως περισσότερο από όσο πρέπει. Θα ήθελα να βρω έναν τρόπο να χαλαρώσω, όσο περνούν τα χρόνια.

5. Τι σας αρέσει περισσότερο να κάνετε μαζί;

Όπως είπα και πριν, κάνουμε μαζί σχεδόν τα πάντα. Όμως η αγαπημένη μας συνήθεια, είναι να ταξιδεύουμε σε μέρη που δεν έχει ξαναπάει. Είναι ‘’περιπετιώδες – ανήσυχο’’ πνεύμα, όπως και εγώ – και λατρεύει τα νέα μέρη. Εκτός από αυτό του αρέσει να μαγειρεύουε μαζί.

6. Είναι κοινωνικό παιδί ή πιο κλειστό;

Είναι πολύ κοινωνικός. Θα έλεγα πως είναι ήδη αρεκτά δημοφιλής στο σχολείο. Όλα τα παιδιά τον αγαπούν. Έχει πολλούς φίλους και θα κλείσει τα 5! Είμαστε ευλογημένοι.

7. Πόσο εύκολα συνδυάζεται το παιδί με την καριέρα;

Στην αρχή είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατον – ειδικά αν κάνεις καριέρα όπως εγώ, στο τραγούδι και το modeling. Όταν γεννήσεις – είναι αδύνατον να τρέχεις, να τραγουδάς, να παίρνεις μέρος σε φωτογραφήσεις ή να ταξιδεύεις τον πρώτο χρόνο τουλάχιστον – αν θέλεις να είσαι κοντά στο μωρό – κάτι που για εμένα ήταν προτεραιότητα. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολο και μπορώ να δουλεύω.

8. Είσαι μια γυναίκα που προσέχεις την γραμμή σου και τρέφεσαι υγιεινά. Έχεις καταφέρει να κάνεις και το παιδί να σε ακολουθήσει;

Στον γιο μου δεν αρέσει ιδιαίτερα το φαγητό. Κάτι που αποτελεί σημαντικό θέμα για εμάς. Δεν του αρέσουν οι σοκολάτες ή η nutella, αν με ρωτάτε. Είμαστε τυχεροί σε αυτό το κομμάτι. Προσπαθώ πολύ όμως να τον κάνω να τρέφεται υγιεινά.

9. Η σχέση με τον σύζυγό σου έχει αλλάξει μετά τον έρχομό του γιου σας;

Καθόλου. Ήταν κάτι που θέλαμε και οι δυο πολύ.

10. Σκέφτεστε να κάνετε ένα δεύτερο παιδάκι; Ο γιος σας θα ήθελε ένα αδερφάκι;

Θα δούμε. Μου αρέσουν πολύ τα παιδιά. Λατρεύω τα μωρά!