Οι μητέρες χρειάζονται περισσότερο ύπνο

Να κοιμηθείτε περισσότερο: πώς το βλέπετε; Ως πολυτέλεια ή ως αναγκαιότητα; Λόγω του αριθμού των καθηκόντων και των πράξεων που πρέπει να γίνουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι μητέρες μπορούν να βλέπουν τον ύπνο ως κάτι περισσότερο από πολυτέλεια που δεν μπορούν να έχουν. Μπορούν ακόμη και να το δουν ως χάσιμο του πολύτιμου χρόνου τους.

Τι νομίζετε; Πιστεύετε πραγματικά ότι ο ύπνος περισσότερο θα σας βοηθήσει να είστε καλύτερη μητέρα;

Γιατί ο ύπνος είναι περισσότερο ωφέλιμος;

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο ύπνος περισσότερο είναι απαραίτητος για την καλή υγεία. Παρά τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα και τις πολυάσχολες ζωές μας ως μητέρες, η αλήθεια είναι ότι είναι ζωτικής σημασίας να σιγουρευτούμε ότι θα έχουμε αρκετό ύπνο και ξεκούραση.

Ο ύπνος και γενικότερα η ξεκούραση επιτρέπει στο σώμα μας να μεταβολίζει τις ελεύθερες ρίζες και συνεπώς να αποτρέπει την πρόωρη γήρανση και ακόμη και τον καρκίνο.

Από την άλλη πλευρά, όταν δεν κοιμάστε αρκετές ώρες, η παραγωγή λευκοκυττάρων και η ορμόνη κορτιζόλη μειώνεται, καθιστώντας μας πιο ευάλωτες σε μολυσματικές ασθένειες και ακόμη και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Μπορεί επίσης να συμβαίνει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται περισσότερο είναι λιγότερο παχύσαρκοι, επειδή ο οργανισμός εκκρίνει μια ορμόνη όταν κοιμάται που σηματοδοτεί τον εγκέφαλο ότι το σώμα έχει φάει αρκετά.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε την ευχάριστη κατάσταση και την αίσθηση ικανοποίησης που έρχονται μετά από μια ξεκούραστη νύχτα.

4 μεγάλα οφέλη από την επίτευξη περισσότερου ύπνου

– Αποτρέπει την παχυσαρκία
– Βοηθά στην πρόληψη μολυσματικών ασθενειών
– Καταπολεμά τις ασθένειες όπως ο διαβήτης
– Βοηθά να έχουμε καλή υγεία και καλή διάθεση