Πώς αυτός ο κομμωτής βοήθησε ένα αυτιστικό παιδάκι να ξεπεράσει το φόβο του για το κούρεμα;

Κανόνας νούμερο ένα για το κούρεμα των παιδιών: βρείτε ένα καλό κομμωτήριο και εμπιστευτείτε τον κομμωτή.

Ευτυχώς για ένα αγοράκι από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οικογένειά του έκανε ακριβώς αυτό και βρήκαν τον φανταστικό κομμωτή James Williams.

Σύμφωνα με το post του James στο Facebook, ο μικρός Mason διαγνώστηκε με διαταραχή του αυτιστικού φάσματος πριν από λίγους μήνες και ο ίδιος προσπαθούσε επί ένα μήνα να βρει τρόπο να κόψει τα μαλλάκια του μικρού αγοριού. Είναι άλλωστε γνωστό πόσο πολύ αντιπαθούν τα παιδιά τα ψαλίδια, το κομμωτήριο και γενικότερα την αίσθηση ότι κάποιος κόβει τα μαλλιά τους. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του μικρού Mason που είναι ιδιαίτερη για αυτονόητους λόγους. Έτσι λοιπόν o James αποφάσισε να γίνει …πιο δημιουργικός και κατάφερε να κουρέψει τον Mason, μετά από προσπάθεια εβδομάδων.

Οι δυο τους ξάπλωσαν στο πάτωμα κι ενώ το μικρό αγόρι έπαιζε με το κινητό του μπαμπά του, ο James κατάφερε να τον κουρέψει. Όπως έγραψε ο κομμωτής στο Facebook «Ξαπλώσαμε και οι δύο στο πάτωμα, χωρίς να μιλάμε, και μου επέτρεψε να τον κουρέψω κανονικά για πρώτη φορά! Μου άρεσε που είδα και τους δυο γονείς του ευτυχισμένους, επειδή έδωσα ιδιαίτερη προσοχή στον γιο τους», σημειώνει.

Αυτό όμως δεν είναι το πιο γλυκό κομμάτι της ιστορίας. Στο τέλος ο Williams ζήτησε από τον μικρό μια χειραψία, αλλά τελικά πήρε μια αγκαλιά!

Διαβάστε επίσης σε σχετικό άρθρο του Baby.gr: Tips για το πρώτο κούρεμα του παιδιού.