Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι μπορεί να παίξουν ρόλο στην αυξημένη ή μειωμένη διάθεσή μας για φαγητό.
Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχει και ένας άγνωστος, παράξενος παράγοντας ο οποίος, συμφώνα με τους ειδικούς, οδηγεί τα άτομα στο να βιώνουν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και ως εκ τούτου να εμφανίζουν μειωμένη όρεξη για ανθυγιεινά τρόφιμα ή συνήθειες.
Ποιος είναι αυτός ο παράγοντας; Ο τόπος κατοικίας!
Έρευνα έδειξε ότι άνθρωποι που κατοικούν σε σπίτι με θέα σε πάρκο ή κήπο μπορεί να έχουν μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση σοκολάτας, τσιγάρων ή αλκοόλ.
Η έκθεση στη φύση, ακόμη και για μικρά χρονικά διαστήματα, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γενική ευημερία. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην κατανόηση των αιτιών για τις λιγούρες, και τον περιορισμό των ασθενειών που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ, όπως η παχυσαρκία.