Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα για την οργανισμού αλλά αυτό που απασχολεί πολλούς ανθρώπους είναι η χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων στην καλλιέργεια αυτών.
Όπως είναι λογικό, δια γυμνού οφθαλμού είναι σχεδόν απίθανο να καταλάβει κάποιος αν τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζει έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από δείγματα τροφίμων που εξετάστηκαν από το αρμόδιο τμήμα γεωργίας των ΗΠΑ το 2014, τα 3/4 των φρούτων και των λαχανικών περιείχαν υπολείμματα από φυτοφάρμακα.
Πιο συγκεκριμένα τα 12 πιο επιβαρυμένα από χημικά φρούτα και λαχανικά είναι:
1. Φράουλες
2. Μήλα
3. Νεκταρίνια
4. Ροδάκινα
5. Σέλερι
6. Σταφύλια
7. Κεράσια
8. Σπανάκι
9. Ντομάτες
10. Πιπεριές
11. Ντοματίνια
12. Αγγούρια
Επιπλέον πάνω από το 98% των δειγμάτων φράουλας, ροδάκινου, νεκταρινιών και μήλων, βρέθηκαν θετικά σε τουλάχιστον ένα κατάλοιπο φυτοφάρμακου.