Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όταν καθαρίζουμε τις πατάτες μας είναι ότι αυτές μαυρίζουν αν μείνουν για λίγη ώρα έξω χωρίς να μαγειρευτούν.
Ο λόγος που μαυρίζουν είναι από την οξείδωση των ενζύμων όταν έρχονται σε επαφή με τον αέρα. Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος να τις κρατήσετε για περισσότερη ώρα σαν να είναι φρεσκοκομμένες.
Αφού τις κόψετε φροντίστε να τις τοποθετήσετε σε κρύο νερό. Αν θέλετε, μάλιστα, να τις κόψετε από το προηγούμενο βράδυ, μπορείτε να βάλετε στο νερό μερικά παγάκια, για να διατηρηθεί κρύο μέχρι το πρωί. Προσοχή, δεν πρέπει να τις βάλετε στο ψυγείο αλλά όλη αυτή η διαδικασία να γίνει σε θερμοκρασία δωματίου.
Πολύ ωραία τα θέματα που προβάλετε!!