Η κακή μυρωδιά του σώματος προκαλείται λόγω των βακτηρίων που ζουν στις περιοχές που κυρίως ιδρώνουμε (μασχάλες, πόδια, κλπ) όπως είναι το Corynebacterium. Φυσικά, όσο πιο πολύ ιδρώνουμε τόσο πιο χειρότερα είναι.
Η κακοσμία του ιδρώτα σίγουρα εξαρτάται, επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό από τις τροφές που καταναλώνουμε καθώς πολλές από αυτές κάνουν το πρόβλημα εντονότερο.
Στην κατηγορία αυτών των τροφών ανήκει και ένα αγαπημένο, για πολλούς, λαχανικό. Η ντομάτα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο κοτσάνι της τομάτας υπάρχει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει τερπένια, ουσίες που χαρίζουν σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση τους (π.χ. στα πορτοκάλια).
Αν ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία όσων ιδρώνουν πολύ, θα πρέπει να ξέρετε και τον ρόλο που παίζει η ντομάτα στη μυρωδιά του ιδρώτα σας.
Όλα καλά. Παρακαλούμε παραθέστε πηγές όπως και θα έπρεπε να γνωρίζετε οτι η ντομάτα δεν είναι λαχανικό αλλά φρούτο.
Η ντοματα ειναι φρουτο, και με τα φρουτα μοσχομυριζουν ολα.
Φανταζομαι συμφωνα με τα λεγομενα σας, που ειναι ανυπογραφα κ χωρις πηγες, θα πρεπει να αποφευγουμε τη ντοματα οταν τρωμε παριζακια, λουκανικα, παστρουμαδες, τυρια, ψαρια και αλλα πτωματα. Αχ γελασαμε και σημερα.